Winkel

OVERGANG PLUS

00070
€24,95
In stock
1
Product Details

Beschrijving

Overgang Plus is een unieke formule om de vrouw tijdens en na de menopauze te ondersteunen. De formule bevat 8 verschillende kruiden. Overgang Plus bevat onder meer rode klaver, vitex agnus castus, dong quai en zilverkaars. Dit zijn allemaal nuttige kruiden en plantaardige stoffen die u kunnen ondersteunen bij overgangsverschijnselen als wisselende stemmingen, opvliegers en prikkelbare gevoelens. Zowel de inhoud als de capsule zelf is plantaardig. Daarom is dit supplement ook geschikt voor veganisten en vegetariërs. Ontdek nu of Overgang Plus u helpt!

 

Overgang Plus

Kenmerken

 • Speciale formule voor de menopauzale vrouw
 • Bevat 8 verschillende, ondersteunende kruiden
 • Met vitex agnus castus, rode klaver, zilverkaars en wild yam:
  Deze bieden ondersteuning bij overgangsverschijnselen* zoals:
  - opvliegers
  - prikkelbare gevoelens
  - wisselende stemmingen

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.


Meer informatie

Wat is het Overgang Plus supplement?

Het Overgang Plus supplement is een uitgekiende formule voor de vrouw in de overgang. Het bevat 8 verschillende kruiden en plantaardige stoffen die we hieronder toelichten. 

Maca uit natuurlijke teelt (5:1 extract)

Maca wordt ook wel ‘de ginseng van Peru’ genoemd. Onze maca uit natuurlijke teelt is - zoals de naam al zegt - zonder gentechniek op natuurlijke wijze geteeld. Maca is goed voor het behoud van sterke botten na de menopauze*, het is gunstig voor een goede geestelijke balans en voor een heldere geest*. Daarnaast is maca goed voor het libido*. Allemaal zaken waar vrouwen tijdens en na de menopauze baat bij hebben.

Vitex agnus castus (min. 0.6% agnusiden, 0,4 aucubines)

Vitex agnus castus, ook wel bekend als monnikspeper, is al eeuwen een geliefd vrouwenkruid in de Mediterranee oftewel het gebied rond de Middellandse zee. Dit kruid is antioxidant*, het biedt steun bij overgangsverschijnselen* en draagt bij aan een goede geestelijke balans*.

Dong Quai (min.1% lingustide)

Don quai (Angelica sinensis) of Chinese engelwortel wordt ook wel de ‘vrouwelijke ginseng’ genoemd. Van oorsprong komt dong quai uit Oost-Azië. In de Chinese kruidenkunde is dong quai een van de meest gebruikte kruiden. Het wordt al jaren gebruikt voor het instandhouden van een evenwichtige vrouw ofwel een vrouw in balans. Dong quai is een typisch ‘vrouwentonicum’. De plant is antioxidant*, helpt gewrichten soepel te houden* en is goed voor de nieren en de urinewegen*.

Rode Klaver (25:1 extract) (min. 8% isoflavonen)

Rode klaver (Trifolium pratense) is een plant die in het wild in Europa en Centraal-Azië groeit. De bloemen van de rode klaver bevatten isoflavonen. Dit zijn plantaardige stoffen die tot de polyfenolen behoren. Rode klaver wordt onder meer bij overgangsverschijnselen* ingezet. Daarnaast is rode klaver goed voor het hart en de bloedvaten* en voor het behoud van sterke botten*.

Zilverkaars (15:1 extract) (min. 2.5% triterpenen)

Zilverkaars (Cimicifuga racemosa L.) wordt ook wel Black Cohosh of zwarte zilverkaars genoemd. Het wordt al eeuwen in de Noord-Amerikaanse kruidenkunde ingezet. Zilverkaars is een typisch ‘vrouwenkruid'. Zilverkaars biedt ondersteuning bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers en prikkelbare gevoelens*. Dit extract is hooggedoseerd en bevat 2,5% triterpeen-glycosides. 

Wild Yam (min. 16% diosgenine)

Wilm Yam (Dioscorea villosa) is een klein plantje uit Midden-Amerika. Het wordt al sinds de Azteekse beschavingen door de mens gebruikt. Vrouwen passen het onder meer toe bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, prikkelbare gevoelens en wisselende stemmingen*.

5-HTP

5-HTP wordt gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse struik, de Griffonia simplicifolia. Na de bloei groeien er donkere peulen aan, waaruit de zaden worden geoogst om de stof 5-HTP te winnen. 5-HTP is gunstig voor de geestelijke balans*. Het wordt ook wel gebruikt als alternatief voor Sint-Janskruid.

Zoethoutwortel extract

Zoethoutwortel extract wordt gemaakt van de wortelstokken van de Glycyrrhiza glabra. Het is een veelzijdige wortel die ook binnen de Ayurveda veel wordt gebruikt. Dit extract heeft een gunstige invloed op de spijsverteringdraagt bij aan een goed zuur-base evenwicht in de maag*, een normale maagfunctie* en houdt de gewrichten soepel*. 

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn in behandeling bij de EFSA.

Samenstelling

Overgang Plus

Inhoud: 
60 vegetarische capsules, 35 gram.

Ingrediënten per 3 capsules:  
Maca (uit natuurlijke teelt) (5:1 extract)    600 mg
Vitex Agnes Castus (min. 0.6% agnusiden, 0,4 aucubines)
300 mg
Rode Klaver (25:1 extract) (min. 8% isoflavonen) 300 mg
Dong Quai (Angelica sinensis) (min.1% Lingustide) 
225 mg
Wild Yam (min. 16% diosgenine) 150 mg
Zilverkaars extract (min. 2.5% triterpenen) (15:1) 75 mg 
5-HTP (Griffonia simplicifolia) 75 mg
Zoethoutwortel extract 45 mg 

Ingrediënten:
Maca, vitex agnus castus extract, dong quai, rode klaver extract, wild yam extract, zilverkaars extract, griffonia, zoethoutwortel, vulstof (cellulose), capsule (cellulose).

Doseringsadvies:
(indien niet anders voorgeschreven) 2 à 3 capsules per dag innemen. Dosering niet overschrijden.

Geschikt voor vegetariërs.

Waarschuwing:
Met 5-HTP: niet nemen als u middelen gebruikt die de hersenen beïnvloeden zoals antidepressiva. 
Met Zilverkaars: raadpleeg uw arts als u een behandeling ondergaat of heeft ondergaan voor hormoongevoelige kanker of bij (een geschiedenis van) leveraandoeningen. 
Zoethout kan de bloeddruk verhogen.

Bewaaradvies:
Goed afgesloten, droog, koel en buiten bereik van kinderen bewaren.

Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding eerst met een deskundige voordat u supplementen gebruikt.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplementen geen vervanging zijn.

Save this product for later